В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Боестад: Изтребителят Gripen ще може да функционира 30 години

В развитие, 1.03.2016

Даниел Боестад Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Даниел Боестад Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изтребителите Gripen ще могат да функционират 30 години, като през цялото време ще ги актуализираме, добавяйки нови функции. Това заяви в ефира на „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria вицепрезидентът на Saab Даниел Боестад. Той е в България, за да преговори с българското правителство евентуалните условия по покупката на изтребителите Gripen, които трябва да станат част от модернизацията на армията. 

"Две страни от ЦИЕ – Чехия и Унгария работят с този изтребител от години". каза Боестад. По думите му той е най-модерният в света и продължава да бъде разработван. През пролетта на тази година се очаква да бъде показана следващата му версия. 

Боестад обяви, че предложенията към България са подготвени и подчерта, че постигането на споразумение ще създаде трайни отношения с Швеция и много възможности за "нови фирми, нови бизнеси и нови комуникации между двете страни".

Боестад подчерта предизвикателствата на геополитическата ситуация и даде повече детайли относно компанията Saab. 

Имаме дейности в почти 100 държави. Европа е много важна за нас. За компанията работят около 15 000 души по света, повечето от които в Швеция.

Вижте целия разговор тук: 

 

Последни новини
Още от В развитие