В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дефлацията в еврозоната засилва натиска към Драги

Пазарен коментар на Юън Потс, 29.02.2016

Юън Потс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Индексът на потребителските цени в еврозоната отбеляза понижение, като първоначалните данни за февруари сочат, че инфлацията е на ниво от  -0.2%. Това коментира пазарният анализатор на Bloomberg Юън Потс в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Данните за инфлацията засилват натиска към управителя на ЕЦБ Марио Драги в борбата му с дефлационните рискове. Инвеститорите са притеснени за световния икономически растеж и останаха разочаровани от липсата на конкретни решения след срещата на Г-20 в Шанхай.

Разпродажбите на европейските акции през тази година доведоха до най-големите разлики в оценките между най-скъпите и най-евтините акции на компаниите от десетилетие.  

Най-високите оценки са тези на производителя на козметика L'Oreal и испанската компания за търговия на дребно фирма Inditex, търгуващи се на цена над 25 пъти повече от очакваните печалби. Голяма част от най-евтините компании са финансови фирми, включително BNP Paribas и испанската Banco Santander, които се търгуват на нива от около 7.4 пъти над очакваните печалби.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие