В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Южна Корея се интересува от българските биотехнологии

В развитие 26.02.2016

Проф. Джин Парк Снимки: Bloomberg TV Bulgaria Проф. Джин Парк Снимки: Bloomberg TV Bulgaria

Всички български държавни предприятия трябва да са под контрола на едно министерство, предложи проф. Джин Парк от Korean Development Institute в интервю за Димитър Вучев в предаването "В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria на 26 февруари 2016.

Проф. Парк е в България по програма на корейското правителство за предаване на добрите практики, развити в Южна Корея в сферата на публичната администрация на останалия свят.

Той даде препоръките си за подобряване управлението на българските държавни предприятия подчерта някои основни сфери, които България може да развива.

Професорът не беше оптимист, че това ще се случи заради „многото вътрешноминистерски интереси“, които ще бъдат засегнати ако властта им реално бъде намалена.

През 80-те и 90-те Южна Корея постигна ръст от по 7-8% годишно, "защото Китай все още не беше станал заводът на света, тази роля се полагаше на нас", каза проф. Парк.

"Затова сега се стремим да развиваме икономика на знанието, една част от която са биотехнологиите, където в България има силни традиции", каза проф. Парк.

„Именно поради това много се надяваме, че ще можем да развиваме общи проекти в този сектор“.

Чуйте целия разговор във видеото.

 

Последни новини
Още от В развитие