UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Администрации в САЩ и Канада ползват софтуера на българска компания

Радослав Георгиев, съосновател на Gtmhub, UpDate, 19.01.2020

Бизнеси и правителства по цял свят използват софтуера ни. Най-големите ни пазари са САЩ, Германия, Обединеното кралство. Това каза Радослав Георгиев, съосновател на Gtmhub, в предаването "UpDate" с водещ Елена Кирилова

По думите му общината в Сиатъл, САЩ, както и администрацията на столицата на Канада Отава, използват услугата на компанията, като целта е да направят разходването на публични средства по-прозрачно. 

Те имат клиенти в Азия, Африка, Южна Америка, и в България, макар и малко, посочи той. 

"Персоналът в администрацията на Сиатъл използва нашия продукт, за да постига една по-голяма прозрачност за това как се разходват публичните средства. Отава е първият град, започнал да ползва продукта ни", каза Георгиев. 

Той и колегите му правят софтуер, който предоставя услуга през уеб браузър и мобилно приложение. 

"Всяка една компания може да си създаде акаунт, в който да качи своите цели, да напише какъв резултат иска, и оттам нататък платформата се грижи за всичко останало. Автоматизира измерването на ключовите резултати и предоставя обратна връзка на хората как се движат спрямо своите цели и дали не трябва да предприемат други действия, за да ги постигнат", обясни той. 

Компанията стартира 2015 г. и помага на бизнесите да постигат целите си по по-продуктивен и бърз начин, обясни съоснователят на компанията, което е било и тяхната страст. 

В началото са започнали със собствени спестявания. През 2017 г. фирмата се присъединява към ускорител за стартиращи компании в Берлин. През 2018 г. те получават първата си инвестиция, а през 2019 г. привличат инвестиция от един от най-старите фондове за рисков капитал в САЩ. 

Последно набраните средства ще се използват за разрастване на екипа. Фокусът им е да разширят офисите в София, Берлин и Денвър. Офисът в София е най-големият и в него е съсредоточена развойната дейност.

65 души работят в компанията в момента, 40 на сто от тях са в София.

"У нас са едни от най-добрите разработчици в света. Ние сме известни с таланти в IT сферата. Нашият опит доказва това". 

Още по темата

Целите им са бърз растеж на компанията и бърз растеж на бизнеса. 

Целия разговор гледайте във видеото

Последни новини
Още от UpDate