UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Кои бяха най-успешните технологии през 2019 г. и кои ще продължат да се развиват

Никола Балов, технологичен блогър, UpDate, 12.01.2020

Търговска война, стрийминг услуги, нови устройства - това бяха важни моменти от света на технологиите през 2019 г., но кои от тях ще се развият и как повлияха на сектора, разказва Никола Балов, технологичен блогър, в предаването UpDate с водещ Елена Кирилова

По думите му ще видим дали Huawei ще пуснат ключови устройства с разработената нова операционна система, или просто ще разширят екосистемата си с други устройства, тип телевизори, часовници, които също се базират на разработената от тях система. 

Той коментира, че търговският спор между САЩ и Китай не се е отразил съществено на пазара на смартфони. 

"При Apple, въпреки понижените продажби на Iphone, се показа, че има начин да съществуват много успешно и без това да е толкова силен сегмент за тях. И това са слушалките AirPods, които наложиха нова продуктова категория, и успяха да ги спасят", каза той. 

"При Samsung очакваме нов модел - горещата тема е шумоизолацията, ако при първите модели нямаше такова нещо, сега започват да го въвеждат", обясни блогърът. 

"По-малко внимание обръщаме на таблетите, според мен намаля интересът". 

"При мобилните компютри очаквам ново поколение от Apple. Huawei има подобни модели" - и това е сред нещата, които експертът ще следи. 

"Стрийминг услугите - 2019 г. видяхме премиерата на няколко нови такива услуги - това е нещо, на което потребителите ще обръщат повече внимание", смята Балов. 

2019 г. беше началото на много нови технологии, а през 2020 г. те ще продължат да се развиват, е прогнозата му. 

Още по темата

"В тази сфера всичко се случва, дори и да има провали, ще се търси различен път". 

Цялото предаване гледайте във видеото

Последни новини
Още от UpDate