UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Технологиите и изкуството: Академия ще подготвя кадри за новите професии в сферата

Антоний Христов и Милин Джалалиев, съоснователи на ARC Academy, UpDate, 08.06.2019

Навлизането на новите технологии вече дава своето отражение и върху изкуството, което има различни форми и голяма необходимост от достатъчно подготвени кадри у нас. Целта на ARC Academy е да подготви именно такива таланти, а повече за иновативната академия, нейната идея и методите ѝ на обучение разказаха съоснователите ѝ Антоний Христов и Милин Джалалиев в предаването „UpDate“ с водещ Бойчо Попов.

За момента академията има 3 програми, като едната от тях е фундаментална - Digital Arts Fundamentals, другата е свързана със създаването на игри, а третата е „Реклама и бранд мениджмънт“, посочи Христов.

Логиката на всяка една от програмите е да си партнира с най-добрите компании от съответната сфера, поясни Джалалиев.

Идеята е в много от случаите голяма част от хората, които завършват тези програми, да имат възможност за развитие в партньорските компании“.

Той отбеляза, че 100% от преподавателите в академията са практици, като те ще преминават през специално обучение, преди да започнат да преподават знанията си на студентите.

От всеки мениджър, който има желание, може да стане добър лектор. Преподаването е въпрос на узряване, на философия на живот и на това да си готов вече да предадеш наученото“.

Съоснователите на иновативната академия си поставят като основна цел задържането на повече млади, перспективни и талантливи хора в България.

Ако младите хора имат възможност за качествено образование и професионална реализация, до голяма степен напускането на страната би се обезсмислило за тях“, смята Джалалиев.

Той отбеляза, че за момента близо 2 хил. човека работят в гейминг индустрията у нас, като почти всяка една компания в сектора има желанието и амбициите да расте.

Развитието на индустрии като тази е неизбежно“, добави Христов.

Повече за академията вижте във видео материала.

 

Последни новини
Още от UpDate