UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Близо ли сме до технологична революция в строителството?

Христо Трендафилов, основател на SelApt, UpDate, 18.05.2019 г.

Технологиите навлизат все по-осезаемо в почти всички сектори на бизнеса, но строителството изглежда изостава до известна степен. Темата с дигитализацията в сектора е плод на дискусия с основателя на SelApt Христо Трендафилов в предаването UpDate с водещ Елена Кирилова.

„Като цяло България е доста изостанала в строителната дигитализация спрямо Западна Европа“.

Проектът SelApt се е родил като концепция за достъпност на малките компании до по-широка аудитория, обяснява основателят на проекта. Брокерите могат лесно и бързо да покажат какво предлагат на територията на интернет.

„Организационното структуриране работата на един обект ще е първата технологична революция в строителството. Убеден съм в това“.

На този етап дигитализацията в сектора стои далеч, защото все още хората в тази сфера изпитват недоверие към нещо, което не могат да видят с очите си и да пипнат с ръцете си, коментира Трендафилов.

„Основната причина да не виждаме дигитализация в строителната индустрия е, че инвеститорите все още искат да видят и пипнат това, с което работят. Мотивацията би дошла от икономическата изгода“.

Целия разговор на тема дигитализация в строителството може да видите във видеото.

Последни новини
Още от UpDate