UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

България настигна Франция по отношение на стартъп средата

Данаил Арапкюлиев, оперативен директор за България на френската компания Proxiad, UpDate, 13.04.2019 г.

Българската стартъп среда не отстъпва по нищо на тази във Франция или останалите развити страни в Европа. Така смята Данаил Арапкюлиев, оперативен директор за България на френската компания Proxiad, коментирайки темата за UpDate с водещ Бойчо Попов.

На дневен ред все пак стои проблемът с намирането на кадри, но, оказва се, това е казус, който присъства и в страните от Западна Европа, според Арапкюлиев.

„Разликата е, че във Франция хората от бизнеса обичайно са и хората в образованието. Това улеснява много интеграцията на специалистите в различните сфери“.

Стартъп средата трябва да се превърне в държавна политика, коментира още оперативният директор на Proxiad. Проблемът в България е, че образованието продължава да произвежда хора, които не са конвертируеми в бизнеса.

„Противно на някои мнения, България продължава да е много интересна дестинация за аутсорсинг“.

Данаил Арапкюлиев мисли, че у нас има достатъчно креативни млади хора и опасенията за тях, че няма кой да им подаде финансово ръка, не бива да ги спират. В съвременния свят е напълно нормално човек да потърси финансиране отвън, за да реализира идеите си.

Целия разговор можете да чуете във видеото.

Последни новини
Още от UpDate