UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Как успешно да програмираш програмист... и всеки IT специалист

Александра Мечкова в UpDate, 23.02.2019

"През 2017 година, когато отделихме академията от компанията, под шапката на която оперирахме, имахме една ясна визия и тя беше академията да е партньор на всички компании на българския пазар, а не на конкретна компания". Това каза Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия, в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Елена Кирилова и Бойчо Попов.

"Първата година след отделянето на практика я прекарахме в разговори от една страна с компаниите, опериращи на българския пазар, а от друга страна с учащите се - с хората, които са се обучавали при нас и тези, които искат да го направят. Идеята ни бе да разберем от какво има нужда, и едната, и другата страна".

Дължината на провежданите курсове бе едното нещо, което участниците в обученията са поискали да се промени, а от друга страна, компаниите, които имат нужда от нови специалисти се нуждаят от хора, които освен специфичните професионални знания и умения притежават и т.нар. меки умения, сподели събеседничката. "Точно на тази база е изградена новата ни програма".

Повече можете да видите във видеото.

Последни новини
Още от UpDate