UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Как мобилният маркетинг може да стане по-умен

Момчил Кюркчиев, съосновател на Leanplum, UpDate, 10.02.2019

Не е тайна, че американският технологичен гигант Google обича да изпитва ефективността на всичко - от поставянето на рекламни блокове на страниците с резултати от търсенето до цвета на буквите си. Това компанията прави с помощта на тестове на фокус групи, на които се показват различни версии на уеб сайт, a Google следи кои от тях всъщност се представят по-добре.

Leanplum е българо-американска компания, която иска да направи мобилния маркетинг по-умен, използвайки именно тези похвати на Google. Това разказа Момчил Кюркчиев, съосновател на Leanplum, в предаването UpDate с водещ Бойчо Попов.

Идеята на компанията е да създаде следваща генерация маркетинг технология, която да доведе до нов вид маркетинг, който е по-мобилно центриран и по-личен”.

Кюркчиев разказа, че стартъпът ще се насочва постепенно и към китайския пазар.

Стратегически погледнато основният пазар на компанията е мобилният, а Китай е най-големият... Пазарът в азиатската страна предлага много възможности, проблемът е, че той изисква компания, която да е разположена там и да оперира на място”.

Гостът коментира и различията между западните и азиатски технологични компании. 

В западния свят сме свикнали да ползваме различни видове услуги от различни компании. В Азия едно приложение предлага доста услуги... Много от компаниите са мобилни в Азия, тъй като има едно огромно количество потребители, които за пръв път са ползвали интернет само на мобилно устройство. На запад вече има наслагване на технологии”.

Вижте повече във видео материала. 

 

 

Последни новини
Още от UpDate