UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

The Code – инициативата, която подготвя учениците за дигиталната икономика

Радослав Неделчев, главен оперативен директор в Dentsu Aegis Network България, Светослава Стоянова, мениджър партньорства и комуникации в Junior Achievement България, UpDate, 09.02.2019

The Code е социален проект, който е насочен към ученици в 7-ми и 8-ми клас. Инициативата стартира от февруари. Това каза Радослав Неделчев, главен оперативен директор в Dentsu Aegis Network България, в предаването UpDate с водещ Бойчо Попов.

Програмата стартира пилотно за първи път във Великобритания през 2018 г. Целта е да помогнем на учениците да придобият знания, които ще са им полезни за дигиталната икономика, заяви той.

"Последните резултати от проучването на Society Index, което изследва 20-те най-големи икономики в света, ни разтревожиха. Те показват, че едва 45% от хората в 20-те държави се чувстват подготвени и спокойни за дигиталната икономика".

Близо 3 хил. ученици бяха обучени през първата пилотна година във Великобритания, като амбицията на Dentsu е до 2020 г. да бъдат обучени над 100 хил. ученици в световен мащаб, разказа Неделчев.

Неслучайно се насочихме към учениците от 7-ми и 8-ми клас, тъй като на тази възраст започват разговорите в семейството относно професионалната ориентация, коментира Светослава Стоянова, мениджър партньорства и комуникации в Junior Achievement България.

„От страна на Junior Achievement сме поканили голяма част от столичните училища, като с предимство са училища от програмата „Предприемчиви учители“, чиято цел е да развие уменията на учителите за преподаване на предприемачество“,

допълни тя.

Целия разговор може да проследите във видео материала.

Последни новини
Още от UpDate