UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Да формираш добавена стойност в ерата на Big Data

Стив Вагнер, управляващ директор на Experian Decision Analytics, UpDate, 12.01.2019

Днес човечеството живее в ерата на големите обеми от данни, а това може да е овластяващо. Основната идея обаче е как това да донесе добавена стойност за потребителите. Работата с университети и творчески умове с най-новите проучвания и иновации е ключова за това. 

Това мнение изказа Стив Вагнер, управляващ директор на Experian Decision Analytics, в предаването "UpDate" с водещ Елена Кирилова.

Experian Decision Analytics e компания на големите данни преди бума на Big Data. Това значи, че от много години ние боравим с един от най-задълбочените активи с данни в света. Става думи за този тип данни, който ни съдейства да разбираме потребителското поведение при изплащанията, така че помагаме за уточняването на кредитния риск. Това е може би една от най-чистите и посещаваните база данни в последните 20-30 години, каза още Вагнер. 

Има няколко неща, които правим, когато изграждаме нови места, посочи специалистът.

"Едно от тях се роди в нашите лаборатории за данни. Уникално създадените пространства могат да подпомогнат насърчаването на иновациите. Големите иновации идват от хора, които се събират и обменят идеи. Стремим се към интеракция. Центърът за иновации се концентрира върху пространства за съвместна работа", съобщи той.

"Най-големите предизвикателства за организациите, които оперират благодарение на много данни, не са по-различни от тези на повечето организации. Важен е човешкият капитал. Затова е иновационният хъб – да сме отворени към различни форми на опериране. Сигурността е ежедневна мисия. В сигурността на данните има стандарти за опазването им. Закони като GDPR насочват пазара в правилната посока".

Brexit ще повлияе на отделни британски компании, коментира Стив Вагнер. "Смятам, че ще има серия от различни ефекти с времето. Ставаме свидетели и на изплуването на идеи от Брекзит като отвореното банкиране, а това предполага чудесни възможности бизнесът ни да расте и ние да помагаме на клиентите си. В Бразилия валутата изпита колебания. Все пак, ако всеки пазарите ни са свързани с иновациите толкова, колкото е Бразилия, ще растем по-бързо", твърди още той.

Последни новини
Още от UpDate