UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

A1 се насочва към пазара на финансовите услуги

Яна Янкова, старши мениджър „Мобилни услуги“ в A1, UpDate, 15.12.2018

Факт е, че отдавна мобилният телефон е неизменна част от нашето ежедневие и той вече е заместил доста устройства. Смартфонът вече замества и лаптопа, а сега с A1 Wallet той става и дигитален портфейл. Това каза Яна Янкова, старши мениджър „Мобилни услуги“ в A1, в предаването UpDate с водещ Елена Кирилова.

„Намираме тази стъпка за нещо естествено и логично в развитието на компанията. Смятаме, че пазарът е готов, въпреки че все още голяма част от плащанията се осъществяват в брой. От друга страна, това означава, че има голям потенциал за развитие на такъв тип продукти“.

Тя обясни какво представлява дигиталният портфейл на A1.

"Това е приложение, което може да се инсталира на всички смартфони. За регистрацията са необходими само имейл и номер на мобилен телефон. След това вече клиентът може да ползва дигиталния портфейл. Преди това потребителят трябва да зареди сума в него".

Внасянето на сума в дигиталния портфейл се случва чрез кредитна или дебитна карта. Няма ограничение за минимална сума, коментира Янкова.

Тя определи A1 Wallet като дигитална банка в телефона.

„По този начин клиентите могат да пазаруват само със своя телефон и навсякъде, където има безконтактен ПОС терминал, може да се плаща директно със смартфона. За момента това може да се случва само с телефони с Android версия“.

Целия разговор може да проследите във видео материала.

Последни новини
Още от UpDate