UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Създаването на софтуер за интернет на нещата подобрява живота и света

Георги Яцев, GUH GMBH, UpDate, 09.11.2018

В началото имахме други идеи, различни от онова, с което се занимава компанията сега. Основна беше идеята да правим хардуер. Но се сблъскахме с много трудности. Най-малкото - дизайна в главите ни беше на кръгло устройство, а това се случваше още преди да има изобщо кръгли дисплеи. Те станаха наскоро популярни, с умните часовници и т.н. Но тогава нямаше кръгъл дисплей. И се наложи да пишем съвсем отначало драйвъри за кръгли дисплеи, разказва за стартирането на компанията, специализирана днес в продукти за "интернет на нещата", Георги Яцев, GUH GMBH, в предаването UpDate с водещи Бойчо Попов и Елена Кирилова.

Първоначалната идея за хардуер се проваля, защото освен технологичните проблеми, се оказва, че изисква доста средства. И тъй като вече специалистите са написали доста програмни продукти за кръглите дисплеи, екипът на компанията решава да се фокусира в работата си само в създаване на софтуер.

Така от GUH GMBH се разделят с идеята за създаване на хардуер, след като първо изработват един прототип, който не отговарял на изискванията на създателите си. А те, по думите на Яцев,  не искат да правят компромиси с качеството, заради материалите, които трябвало да използват в този гаджет. И за да избегнат такива компромиси, преминали към работа изцяло със софтуерни продукти, разказва Яцев. През 2016 г. се появява и първият им клиент. Как се развива по-нататък дейността на фирмата, кои са движещи й мотивационни сили и поводите за удовлетворение, разказва служителят й.

Гледайте разговора във видео материала.

.

Последни новини
Още от UpDate