UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Машинно самообучение - технологията на настоящето и на бъдещето

Танмей Бакши, експерт по машинно самообучение, UpDate, 01.12.2018

Машинното самообучение е технологията не само на бъдещето, но и на настоящето. Тя вече се използва ежедневно. Това каза Танмей Бахчи, експерт по машинно самообучение, в предаването "UpDate" с водещ Елена Кирилова.

Бахчи даде като примери за масовото използване на машинното самообучение електронната поща Gmail, която работи с него, както и компанията за видео стрийминг Netflix, на чийто сайт препоръчаните филми за всеки потребител се подбират именно на базата на тази технология.

Бахчи има канал във видео платформата You Tube, където всъщност обучава потребителите как да използват технологията чрез кратки видеа. Той определи този вариант като изключително подходящ и удобен.

“Видеата са едни от най-лесните и достъпни начини да се обучават и другите - не е необходимо да се купува книга, да се чете, не изискват инвестиции. You Tube предлага един наистина добър вариант в това отношение, но не е единствен, има и множество други”.

Съвместната работа с компании като IBM помага на Бахчи да се възползва от технологиите им и в същото време да вплете в тях и своите решения, разказа още той. 

Според госта разгръщането на цялостния потенциал на изкуствения интелект може да се окаже дори плашещо до известна степен. До него няма да достигнем обаче при сегашното си технологично развитие, смята той.

“Истината е, че всички компютри изхождат от калкулатора. Те може да имат много нови възможности, но все пак не са нищо повече за момента от едни бързи и прецизни изчислителни машини”.

Достигането ни до пълното развитие на изкуствения интелект ще бъде възможно по-скоро чрез нови за нас биохтехнологии, добави Бахчи.

 

 

Последни новини
Още от UpDate