UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Български IT стартъп се бори с професионалното прегаряне

Силвия Куманова, управляващ партньор в стартъпа Somenso, в UpDate, 04.11.2018

Как да се справим със стреса, породен от претоварването на работното място и с нарушения баланс работа - личен живот? Това коментира Силвия Куманова, управляващ партньор в стартъпа Somenso, в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaira с водещи Бойчо Попов и Елена Кирилова. Стартиращата компания Somenso специализира в областта на т.нар. social minds консултиране и целта й е да помогне за преодоляване на явлението "професионално прегаряне". 

Имам над 15 години стаж в корпоративния бранш. За 15 години професиите в света тотално се промениха, сподели Куманова. 

"Дори и при ИТ технологиите, хардуерът претърпя развитие и различни професии започнаха да отмират. След това дойде ерата на приложенията и хората, които се преориентираха, започнаха да правят добри приложения успяха да оцелеят. Техните компании успешно да се развиват на пазара. Но сега и времето на приложенията започва да отмира и светът се ориентира изцяло към услуги, изкуствен интелект и тотална свързаност. Ние се намираме в една тотално нова ера, която не е ясно къде ще ни отведе. Но дори и в тази нова ера човекът остава човек и когато има проблеми, когато не е в мир със себе си, той прегаря". 

Как се комбинират специфичните познания по психология с ИТ умения и знания, за да се създаде компания с уникален модел в помощ на хората, страдащи от професионално прегаряне? Какви са успехите, постигнати до момента от Somenso? какво е финансирането, което тепърва ще търси компанията, за да продължи успешното си развитие? 

Повече вижте във видеото. 

Последни новини
Още от UpDate