UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

TouchMenu - приложението, което улеснява поръчките в заведенията

Тодор Бобев, създател на TouchMenu, Update, 29.07.2018

Тодор Бобев, създател на TouchMenu. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Тодор Бобев, създател на TouchMenu. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

 

Целта на TouchMenu е да подобри обслужването – не само връзката между сервитьор и клиент, а цялостното изживяване на клиента от влизането в заведението да напускането му. Това каза Тодор Бобев, създателят на TouchMenu, в предаването „UpDate” с водещи Елена Кирилова и Бойчо Попов.

„Това включва и скоростта на обслужване, грешките при вземането на поръчка, несъответствията между поръчани артикули и сметка. Също така улеснява много работата на персонала. По наши наблюдения между 25% и 50% може да се съкрати работата му“.

По думите на Бобев една от ползите за крайния клиент е възможността менюто да се превежда на неограничен брой езици.

„Друг голям плюс е, че клиентите веднага могат да видят нови промоции, така че не се налага да има допълнителни притурки към менютата“.

За да използват тази услуга, клиентите трябва да изтеглят приложението и да сканират QR кода за вход в системата. Този код обикновено чака клиента на масата, на която е седнал. Кодовете съдържат криптирана информация, която включва конкретното заведение, номер на маса и др. Приложението за Android и iOS се използва за сканиране и декриптиране на QR кода, а няколко механизма са имплементирани, за да осигурят правилна/желана употреба на системата. Приложението стартира браузъра (по подразбиране) на мобилното устройство и зарежда менюто според информацията, която е получило от сканирания QR код.

И въпреки че клиентът няма голям и чест досег с обслужващия персонал – в това е смисълът на приложението – в крайна сметка има възможност за персонализирана поръчка – например да заръча колко препечена да е пържолата и колко дълго или късо да е кафето.

 

Последни новини
Още от UpDate