UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Всяка следваща година е по-тежка откъм кибератаки

Сергей Белоусов, главен изпълнителен директор на Acronis, UpDate, 07.07.2018

Всяка следваща година е по-тежка откъм кибератаки, защото има все повече данни, устройства и зависимост от тези устройства. Това коментира Сергей Белоусов, главен изпълнителен директор на Acronis, в техонологичното предаване „UpDate“ с водещ Бойчо Попов.

Според него най-лошият вид кибератака е тази, при която се губят данни, защото много компании разчитат на тях.

„Трябва да използвате софтуер, който защитава вашите данни и устройства, както и софтуер за съхранение на данни като нашия, за да имате няколко копия на информацията. Това, което се опитваме да направим като компания е да създадем един цялостен софтуер, който не само да защитава данните, но и да ги архивира“.

„Предприемачите не гледат на предизвикателствата като на проблеми, а като на възможности – така гледам аз на София“, сподели Белоусов.

„Имаме малък офис в България в момента – в него работят 21 души и смятаме до 2 години да увеличим броя на служителите до 300. Надяваме се основно да бъдат българи, но може да наемем хора и от съседни страни. Позициите ще бъдат от всякакъв тип – продажби, маркетинг и поддръжка, но основно софтуерни инженери“.

Вижте повече във видеото.

 

Последни новини
Още от UpDate