UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Технологиите в помощ на хотелския бизнес - мисията е възможна

Виктор Тодоров, ръководител "Бизнес развитие" в Clientric, UpDate, 23.06.2018

Към момента в България се наблюдава технологично изоставане на хорека сектора в сравнение с водещите държави в сектора. Все още има технологии, за които не би могло да се каже, че са новост, но не се използват. Това каза Виктор Тодоров, ръководител "Бизнес развитие" в Clientric, в предаването UpDate с водещ Бойчо Попов.

Clientric е българска компания, която е основана преди около 3 години. Нейната идея е именно да подпомогне бизнеса и да го направи конкурентоспособен на развитите пазари, посочи Тодоров. Основната идея на компанията е да предлага иновативни решения, които преди всичко да са концентрирани в решаването на проблеми, свързани с маркетинга и продажбите в сектора, добави той.

Това, което компанията прави, е да идентифицира проблемите на даден обект и да подпомогне при решаването им чрез комплексни технологични похвати, посочи Тодоров. Той добави, че е от голяма важност технологиите да работят заедно и да се подбира правилната комбинация от тях за целите на сектора – да представят хотела си, услугите с добавена стойност, за рекламни и маркетингови кампании и много други.

Наблюдава се глобална дигитализация в света на маркетинга и продажбите. Услугите стават много по-комплексни и в този смисъл технологиите зависят една от друга. Ако не се взимат комплексни решения, то няма да има и дългосрочни резултати.

Виртуалната реалност е един много добър вариант да се представи самия обект извън границите на държавата, в която се намира, даде пример Тодоров. Това би осигурило по-голяма видимост, би улеснило клиента да направи избора си.

Вероятността очакванията на госта да се разминат с реалността всъщност е много по-малка. Проблем на хотелиерството е, че те все още допускат разминавания между това, което споделят онлайн и това, което всъщност предлагат.

През последните 3 години се наблюдава доста широко развитие на технологията и все повече от хотелиерите осъзнават нуждата от комплексно решение, каза още гостът.

Важно е хотелиерите да знаят, че е необходима комбинация от различни технологии, така че да се изпълни крайната цел. Не е необходимо един хотел да има всички технологии. Необходим е микс от подходящите технологии, които да им позволят да увеличат рентабилността си.

Вижте във видео материала целия разговор. 

Последни новини
Още от UpDate