UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Български стартъп ще ползва AI за подобряване на продуктивността

Георги Петров, основател на стартъпа Trevor AI, UpDate, 10.06.2018

Български стартъп е съсредоточил усилия в помощ на хората, които искат да подобрят продуктивността си в ежедневието. За да представи приложението, Георги Петров, основател на стартъпа „Trevor AI“, гостува на предаването „UpDate” с водеща Елена Кирилова.

„Trevor AI“ създава софтуер, като идеята на двамата партньори от екипа е да включат и изкуствен интелект.

Георги Петров обясни какво точно представлява приложението:

„Онлайн органайзер, тъй като главната му функция е да ни помогне да менажираме един от най-основните ни ресурси – времето.Това, което го прави уникален, е, че той съчетава организирането на време с организирането на задачи и лични проекти в един свързан интерфейс“.

За да го развият, от „Trevor AI” разработват и чат бот.

„При него експериментирахме и създадохме един интерфейс с разговор, при който все едно си пишеш с личния си асистент. Казваш му какво искаш да свършиш и той проверява в бекграунда твоя график и на базата на други фактори преценява кога би било най-удачно да изпълниш задачата. Това работи. Но, за да работи в истинския свят, трябва да имаме много информация“.

Засега имат най-много потребители от САЩ, Великобритания, Германия и Китай.

„В Китай дори не сме се локализирали, тоест те ползват английска версия, но там има доста търсене“.

Идеята на екипа е скоро да започнат да експериментират, като за ползването на приложението ще се изисква платен абонамент.

„Засега сме насочени към крайния потребител, който сам определя собствения си график. /.../ Предимно фрилансъри, предприемачи, мениджъри, лектори“, добави Георги Петров.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от UpDate