UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

A1 ще предлага първия за България дигитален портфейл

Александър Димитров, главен изпълнителен директор на А1 България, UpDate, 26.05.2018

Революцията във финансовите услуги минава през мобилните оператори. Това обяви Александър Димитров, главен изпълнителен директор на А1 България, в интервю за Бойчо Попов за предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria. Компанията ще предложи първия за България дигитален портфейл с кредитна карта. 

"От една страна ще прехвърлим кредитните карти от портфейла в телефона, а от друга - ще навлезем на пазара на peer to peer разплащания така, че нашите клиенти да могат да изпращат пари един на друг. Те ще могат да се възползват от нашата оферта да вземат краткосрочен кредит по един или друг повод на много преференциални условия", уточни Димитров. 

Той коментира и причините за ребрандирането на Mtel в A1, като посочи, че това е част от стратегията на A1 Group всички 7 държави, в които има присъствие, да оперират под този бранд.

"Mtel е по-скоро разпознат като мобилен оператор, а ние отдавна не сме само това. Ние сме един от големите играчи на пазара на доставка на интернет, на телевизионни услуги, на облачни услуги, един от големите системни интегратори. Затова вярваме, че заслужаваме нов бранд, който да олицетворява всичко това", допълни Димитров. 

По думите му пускането на собствена линия смартфони е част от стратегията на компанията за диверсификация на пазара. Смартфоните ще имат 36-месечна гаранция и в началото ще бъдат обявени 3 модела, които ще са разработени така, че да са различни от тези на останалите производители. 

Вижте целия разговор във видеото 

Последни новини
Още от UpDate