UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Новите технологии в помощ на подобряването на когнитивните умения

Мирослав Начев от Европейския център по невронауки, UpDate, 15.04.2018

Мозъкът е пластичен и по своята функция не е много по-различен от мускула. Ако искаме да имаме работещ мозък и остър ум, трябва да го тренираме и използваме. Това коментира Мирослав Начев от Европейския център по невронауки, в интервю на Елена Кирилова за предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Той е основател на Neuro Therapy и Nеuro English - онлайн курсове за деца и възрастни със затруднения в когнитивните умения, базирани на иновативен подход за обучение. В основата на продуктите стои невропластиката. 

За 3 години работа системата за изучаване на английски език вече разполага със стотици потребители. Най-големият от тях за момента е американското правителство в лицето на държавните училища, тъй като 27% от първокласниците в САЩ не знаят английски език. Платформата е свързана с над 80 патента и над 240 научни изследвания.

"Процесът на учене се осъществява под формата на компютърна анимационна игра, защото е най-близо до вродения начин на учене на човека, а именно чрез игри и чрез модели", каза Начев.

По думите му това е най-иновативното обучение, което може да съществува към момента на пазара, тъй като е под формата на игра и забавление, дава обективни резултати и е достъпно във всяка точка на света. 

"Не всички родители успяват да мотивират децата си. Те или нямат време, или не знаят как да го направят. Особено при децата със специални образователни потребности е необходим по-деликатен подход. Детето трябва да разбере, че това, което прави, е важно за родителите", подчерта Начев. 

Вижте повече за възможностите на образователната програма във видеото

 

 

Последни новини
Още от UpDate