UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Последствията от стреса върху корпоративната среда

Пинар Акая, експерт по управление на стреса, UpDate, 31.03.2018

Стресът е много ключов проблем за корпоративната култура, защото идва на висока цена и със сериозни последствия, които трябва да бъдат внимателно управлявани от компаниите. Продуктивността е изправена пред предизвикателство, има чести боледувания, нарушава се екипното представяне. Това коментира Пинар Акая, експерт по управление на стреса, в интервю за Елена Кирилова за предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите й стартиращите компании са подходящи за хора, които обичат динамиката, но работата в тях би причинила стрес на класическия тип служител, който обича да знае какво трябва да прави и да разбира абсолютно всичко. "При стартиращите компании има по-голяма неопределеност, по-хаотична среда и това е стресиращо."

Според Акая първата стъпка за намаляване на нивата на стрес е осъзнаването. "Трябва да знаете колко сте стресирани и от какво точно сте стресирани и едва след това може да пристъпите към управлението на стреса. Обикновено се предлага да намерите области, които ще ви накарат да се чувствате по-добре, да намерите собствения си баланс", каза тя. По думите й не е възможно да се отървем от стреса, а трябва да се научим успешно да го управляваме. 

Последни новини
Още от UpDate