UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Дигитални решения за класната стая

Кирил Русев, съосновател на Jumpido и Envision, UpDate, 25.03.2018

Ученето може да бъде лесно и приятно като детска игра, а класната стая да е по-забавно място, без уроците да останат на заден план. Това се постига с модерни дигитални решения, сподели Кирил Русев, съосновател на Jumpido и Envision, в интервю за Елена Кирилова за предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria. Целта и на двете технологии е да направят учениците активни участници в учебния процес. 

"Един от проблемите е, че ресурсите в класните стаи не са достатъчни. Ние измислихме технология, с помощта на която само с един компютър всички ученици могат да работят едновременно и да участват в урока, а учителят да получи обратна връзка за тях", коментира Русев във връзка с проекта Envision. На всяко дете се дава по една безжична мишка и то от чина си може да участва в урока. 

При втория проект - Jumpido, децата управляват цялата система само с движение на тялото. Той е изцяло насочен към усвояване на знания по математика. 

На 3 март Русев и екипът му стартираха трети проект, базиран на Envision, при който за учебния процес се използват мобилните телефони на децата. 

Компаниите работят с 20% от училищата в България в 140 населени места. Технологиите се предлагат на 18 пазара в света, като най-силният към момента е Турция. 

 

Последни новини
Още от UpDate