UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Форумите за популярна наука създават все по-голяма общност в България

Любомир Бабуров, основател на Ratio.bg, UpDate, 24.03.2018

Ratio.bg е неправителствена организация, която цели да представи и обясни науката на достъпен език. На организация от подобен тип не може да се гледа само като на бизнес, тя е и кауза. Това коментира Любомир Бабуров, основател на Ratio.bg, в предаването UpDate с водещи Бойчо Попов и Елена Кирилова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Събитията започват да се провеждат преди 6 години, като днес те значително разширяват обхвата си. Вече се организират 2 големи форума годишно, както и поредица от по-малки събития. По думите на Бабуров целта е да се създаде един тип култура и събитията да са аналог на това хората да ходят на кино или на театър. 

"Тази година е първата, в която имаме амбициозния план да организираме по 3 събития на месец. Миналата година сме направили около 15 събития, тази година ще бъдат около 40", коментира той.

Темите за големите форуми се определят на базата на подбраните лектори и онова, в което те са най-добри и могат да представят. Според Бабуров този подход води до по-добро съдържание. 

"Когато диференцираме по този начин темите, хората, които са дошли на нашето събитие, дори и да проявяват интерес към конкретна тема, ще могат да видят нещо, което не са очаквали", посочи той. 

 

Последни новини
Още от UpDate