UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Българско мобилно приложение помага на животни в беда

Милен Маринов в UpDate, 18.03.2018

Зад повечето иновативни идеи в света стои желанието за подобряване на качеството на живот. Други са мотивирани да действат в името на социална кауза. Такова е и приложението Help A Paw, което цели да помага за обгрижването на ранени и болни животни. Какво стои зад идеята за създаването му коментира Милен Маринов, създател на апликацията Help A Paw, в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Елена Кирилова. 

"Преди 8 години попаднах сред кръг от хора във Facebook, които доста активно помагаха на бездомни животни. Това, което ми направи впечатление, бе, че когато някой не може да помогне на момента, прави пост в социалната мрежа, хората започват да го споделят. Това е доста ненадеждно и в най-добрия случай помощта идва доста бавно. Това, което катализира процесът, бе че видях пост за блъснато куче точно до моя блок, но видях поста твърде късно - часове след инцидента. Тъй като се занимавах с разработка на мобилни приложения, ми хрумна, че едно мобилно приложение би могло много да улесни процеса и да го направи много по-бърз". 

Трябваше да правя дипломна работа и "реших да комбинирам полезното с полезното", добави събеседникът. Проектът започва като дипломна работа, а след това се развива още доста, за да стане ефективно, но вече работи. 

"Планирам да го подобрявам и има още много неща, които могат да се добавят или подобрят. Имам идеи и за други приложения, които по различен начин да помагат на животните". 

Проектът е с отворен код и всеки, който иска да помогне е добре дошъл да се включи, каза Маринов. 

Дали едно приложение със социална мисия има шанс да печели и на какъв бизнес модел разчита? Как работи приложението? Как се финансира разработката на приложението?

Вижте целия коментар.

Последни новини
Още от UpDate