UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Тенденциите в облачните услуги през следващите години

Емил Георгакиев, Vivacom, в UpDate, 24.02.2018

Имаме ли вече тестови мрежи на Vivacom, които да са пригодени за интернет на нещата. През следващата година или две ще направим инвестиции, които да ни позволят да обслужваме такъв тип трафик в много големи обеми. Това каза Емил Георгакиев, технически директор "Архитектура и планиране на мрежата" във Vivacom, в интервю на Елена Кирилова за предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgariа. 

Компанията ни вече предлага облачни услуги. Това е нещо, което се развита и е световен тренд. Все повече от приложенията се качват в облака и предвиждането ми е, че те ще нарастват с все по-бързи темпове и за в бъдеще, включително и в България, каза събеседникът. 

"Предизвикателствата в областта на облачните услуги са доколко бързо хората ще повярват в облачните услуги, поне от гледна точка на операторите. Има и чисто технически предизвикателства, ако пък трафикът нараства толкова бързо, колкото се очаква, как ние ще успяваме да адресираме това нарастване и да увеличаваме нашите капацитети така, че да сме синхронизиране на пазара". 

По думите на Георгакиев смартфоните вече да доста голямо количество в сравнение с всички телефони, които в момента са в употреба и за това дори и със забавен темп на продажбите и иновациите в областта на смартфоните, почти всеки потребител ще бъде снабден с такова умно устройство, за да използва облачни услуги. 

"Появяват се, освен смартфоните, и доста други устройства, които да генерират данни, а ние да ги пренасяме с нашите мрежи".

Как ще повлияе на индустрията интернет на нещата? Къде в плановете на компанията стоят 5G мрежите? Кога ще бъдат направени и инвестициите, свързани с 5G в България? Как компанията възприема предизвикателството на новия регламент GDPR? 

Повече вижте във видеото с цялото предаване. 

 

Последни новини
Още от UpDate