UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Български стартъп иска да сложи край на бумащината в офиса

Антонио Грънчаров и Тома Томов, Workbook, UpDate, 18.02.2018

Ако сте мениджър на бързо растяща компания и управлявате голям екип от хора, сигурно познавате тази ситуация. Нарастващ куп хартии и документи на бюрото, отпуски, болнични и  така нататък. И няма да е никак чудно, ако в даден момент някой документ се забави при предаването му към отдела за човешки ресурси.

На всичко това, а и на бумащината в офисите като цяло, иска да сложи край един млад български стартъп – Workbook.

„Това, което ние правим, че не само се опитваме да сложим край на бумащината, на хартията, на бюрокрацията, но всъщност целим да създадем единно пространство на служителя,  където той да може лесно да получава цялата необходима му информация. Не е въпросът само до хартията. Голяма част от нея се изисква така или иначе от държавните институции в някои процеси. Но това, към което стремим, е да осигурим място, на което служителят да има цялата необходима информация – да може да заявява отпуски, социални придобивки – фитнес карти, езикови курсове и т. н.“, каза Антонио Грънчаров, един от съоснователите на стартъпа, в ефира на "UpDate" с водещи Елена Кирилова и Бойчо Попов. 

И така - Workbook се появява на бял свят в средата на 2016 г., след като Антонио Грънчаров, сега изпълнителен директор на компанията, и Тома Томов, главен технологичен директор, забелязват, че повечето международни разработки не предлагат цялостни решения за българския пазар. А младата компания си поставя за цел да да дигитализира и улеснява управлението на HR процесите в компаниите, като за тази цел е разработила въпросната платформа.

След подробно проучване на HR сферата предприемачите решават да работят над дигитализирането на трудовата книжка. От тази идея се появява и самото име на платформата. След като разработват решението, го предлагат на някои от водещите HR фирми в България, които го харесват и една от тях става техен първи клиент. Постепенно така се появява и реалната оценка на пазара, предприемачите започват да монетизират идеята и Workbook от няколко реда код се превръща в продукт - с отделни модули, което го прави гъвкав и подходящ за различни по тип клиенти.

Как се формират таксите, как се защитават данните и кога компанията ще излезе на печалба – вижте в целия материал. 

Последни новини
Още от UpDate