UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Телефонът на бъдещето ще е личният ни дигитален асистент

Франсиско Джеронимо, директор Изследвания за Европа в IDC, в UpDate, 10.02.2018

 

Телефонът ще бъде личният ни дигитален асистент. Ще ни помага да управляваме живота си по напълно различен начин. Това каза Франсиско Джеронимо, директор Изследвания за Европа в IDC, в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Бойчо Попов и Елена Кирилова. 

"Основните играчи в смартфон сегмента на пазара в Югоизточна Европа са - основни играчи, какво като в останалия свят. Sаmsung е най-големият играч, с пазарен дял около 30%. Huaway следва като втори най-голям играч и трети е Apple". 

Това, което е интересно и представлява разлика между пазарите в Югоизточна и в Запдана Европа не е единствено класирането, но също и разликата между различните ценови точки, каза събеседникът.  "В Западна Европа 42% от всички продажби на смартфони са на устройства от висок  или ултрависок клас - над 800 долара".

"В Централна Европа само 15% от продажбите са  на  устройства с цена над  600 долара".

Тази година по-голямата част от флагман устройствата ще внедрят изкуствен интелект във внедрените за това чипове и ще продължаваме да го виждаме в идните години. 

Какво е бъдещето на смартфоните? Кое ще е водещо при търсенето на устройства в бъдеще  и какво иска потребителя от телефона на бъдещето?

Повече можете да видите във видеото с цялото предаване.

Последни новини
Още от UpDate