UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Как се прави онлайн маркетинг от ново поколение

Момчил Кюркчиев в UpDate, 04.02.2018

AB-тестването на мобилни приложения е в основата на Leanplum, която в момента е водеща компания в световен мащаб за мобилни маркетинг технологии. Това каза Момчил Кюркчиев, съосновател на Leanplum, в интервю на Яница Бояджиева, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването UpDate.

Вече имахме опит със съоснователя на компанията в областта на подобен тип тестване, но за уеб-приложения и сайтове в Google, сподели гостът. "Нашата идея бе да го приложим и при мобилните приложения". 

"Интересен начинът, по който еволюирахме, защото започнахме с AB-тестване, което е начин за тестване на различни версии на мобилно приложение за потребители и така можеш да видиш кое приложение най-добре ще служи на клиента, кое ще доведе до по-дълга  сесия, повече клиенти да се връщат и да го използват по-често и т.н. Това са основните метрики на един бизнес".

В първата година - 2012 година, когато започнахме, това беше основната идея. Като първото, с което разраснахме, е анализ и данни за анализиране на тези тестове. Това направихме в самото начало, а след това разширихме в най-различни сфери, свързани с маркетинг технологии, добави гостът. "В момента имаме най-пълната платформа в световен мащаб, която предлага дигитален маркетинг от нова генерация".  

Повече можете да видите във видеото. 

Последни новини
Още от UpDate