UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Недостиг на гъвкави и адекватни IT кадри в България

Николай Ангелов, главен изпълнителен директор на DigiMark, в UpDate, 21.01.2018

Намирането на достатъчно гъвкави и адекватни ИТ кадри в България все още е доста трудна задача за българския бизнес. За младите хора този сектор е изключително привлекателен, но малцина си дават сметка колко много работа стои отвъд това, коментира в технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria Николай Ангелов, главен изпълнителен директор на DigiMark.

Той управлява български стартъп, който помага на различни компании от цял свят да създават собствени мобилни приложения. За целта обаче са нужни свежи и добре образовани хора

“Истината е, че с много труд, с много добър подбор, в крайна сметка винаги има шанс”, коментира той. “Не е лесно, но не е и невъзможно”.

С много усилия Николай и неговият съдружник създават екип, с който реализират проекти предимно в чужбина.

Около 70% от поръчките на компанията идват извън страната. Според Николай това е напълно нормално поради естеството на услугата, която предлагат, а и поради важното условие, че пазарът у нас е по-ограничен откъм реализацията на подобни проекти.

До момента DigiMark е работила с фирми от Португалия, Дания, Великобритания и Италия, а фокусът ѝ през 2018 г. ще падне върху американския пазар. Въпреки огромната конкуренция отвъд океана Николай е оптимист за представянето на бизнеса си и същевременно изключва възможността DigiMark да бъде придобита от по-голяма компания в САЩ.

Цялото интервю вижте във видеото.

Последни новини
Още от UpDate