UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

България не е лошо място за инвестиции в стартъпи

Тимо Райло, съосновател на Appzio, UpDate, 21.11.2017

"В момента България не е лошо място за инвестиции в стартъпи“, коментира съоснователят на стартъпа Appzio Тимо Райло в предаването "UpDate" с водещи Елена Кирилова и Бойчо Попов

По думите на финландеца, който живее у нас, за четири години средата за инвестиции в България значително се е променила.

Райло смята, че София бързо настига по-зрелите екосистеми, до голяма степен и благодарение на финансирането, което получава от Европейския съюз.

"Мисля, че тук се движим по-бързо, отколкото на други места. Ако говорим за Берлин, размерът на екосистемата е напълно различен. Но като предприемач не мисля, че е по-лесно да получите финансиране там", коментира Тимо Райло.

В България той и екипът му стоят зад компанията Appzio, която помага на бизнеса да създава по-лесно мобилни приложения, като съкращава значително времето за изграждането им.

В Appzio работят 10 души, в това число технологичният екип и този за бизнес развитие. Освен това стартъпът има и няколко доверени партньори, които също работят по технологичната част, споделя Тимо. Според него търсенето на мобилни приложения като цяло расте. 

"Търсенето расте, защото крайните потребители предпочитат приложения. Те са по-удобни. Освен това предлагат инструменти, каквито няма в уеб", категоричен е той. 

Въпреки че е финландец, Тимо живее в България от около четири години, като преди това е пребивавал за кратко във Франция и Италия. През последните 25 години той се занимава с дигитални проекти. Днес, освен на Appzio, той е посветен и на трите си деца. 

Последни новини
Още от UpDate