UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Vmware планира да разшири двойно офиса си в България

Пат Гелсингър, главен изпълнителен директор на Vmware, UpDate, 23.09.2017

Американската технологична компания VMware планира да разшири двойно офиса си в България през следващите няколко години, каза главният изпълнителен директор на VMware Пат Гелсингър в предаването UpDate с водещи Елена Кирилова и Бойчо Попов. Гелсингър е в България по повод 10-годишнината от стъпването на компанията на нашия пазар.

В началото VMware разполагаше с малък офис в София с по-малко от 200 души. В момента екипът е от 700 души и играе ключова роля за част от операциите на компанията.

Според Гелсингър българското звено е особено важно за проектите, свързани с мениджмънт, както и заради центъра за високи постижения за професионалните услуги, които имат за цел да помагат на клиентите да имплементират продуктите на фирмата.

„За 10 години успяхме да пораснем четворно, така че очакваме да го разраснем двойно през следващите години до около 1 500 души. Това означава, че ще ни трябва и нова сграда, така че това е нещо, което ще търсим през следващата година“, коментира още Гелсингър.

VMware събира екип от добри инженери, които се занимават с проучването и развитието на нови софтуерни продукти.

„Имаме нужда тези екипи да предлагат добра поддръжка на нашите клиенти. България е добро място за подобна поддръжка към европейските ни клиенти, така че това е много успешно за нас. Множеството продуктови иновации, правени тук, са много ценени от глобалните ни екипи по проучвания и развитие. Международните ни колеги обичат да работят с България, така че бизнесът ни тук е много ефективен“, обясни главният изпълнителен директор на компанията. 

Последни новини
Още от UpDate