UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Следващото поколение ще се конкурира и с машините с изкуствен интелект

Хамза Кан, специалист по стратегически маркетинг и предприемач, UpDate, 16.09.2017

Хамза Кан, специалист по стратегически маркетинг и предприемач. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Хамза Кан, специалист по стратегически маркетинг и предприемач. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Следващото поколение ще навлезе в работна среда, в която хората няма да се конкурират само един с друг, а ще се съревновават и с машини с изкуствен интелект. Това коментира Хамза Кан, специалист по стратегически маркетинг и предприемач, в предаването UpDate с Елена Кирилова и Бойчо Попов. 

Според него това засилва влиянието на два от факторите, които са водещи за т.нар. „бърнаут“ (прегаряне) при служителите - технологиите и отчуждеността, но влияе и на всички фактори от т. нар. група ЗАМЪК (съревнование, отчуждаване, общество, технологии, самота и икономика). 

„По отношение на технологичната сфера смятам, че в рамките на нашия живот ще станем свидетели на сингуларност – на надминаването на човешкия интелект от изкуствения. Това е притеснително, понеже изглежда, че смартфонът, който аз и вие носим навсякъде, в близко бъдеще ще е по-интелигентен и изобретателен от сбора на всички ни в тази стая. Направо плашещо. Как реагираме в следствие на това? Работим по-усилено, чувстваме необходимост да се доказваме и пак неглижираме собствените си потребности. Съзнателно или не, започваме цикъла на прегаряне, и то, за да се опитаме да сме конкурентни на машините, които ще бележат все повече победи над нас“.

Вижте повече във видеото!

Последни новини
Още от UpDate