UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Кои са амбициозните цели на българския стартъп Tickey

Димитър Димитров, основател на Tickey, UpDate, 17.09.2017

Българският стартъп Tickey си поставя амбициозни цели в дългосрочен план. Идеята на компанията е да се разрасне и да мащабира дейността си основно в Европа, като търси инвестиция в диапазона 500 хил. до 1 млн. евро.

„Искаме да развием Tickey до момент, в който ще бъдем придобити, погълнати или ще излезем на борсата. Интересните инвеститори за нас са фирми от типа на Alphabet, Google, Apple и т.н., които развиват услуги за т.нар. интегрирана градска мобилност“, коментира основателят на компанията Димитър Димитров в ефира на предаването „UpDate“ с водещи Бойчо Попов и Елена Кирилова.

По думите му стартъпът се насочва предимно към гиганти, които се интересуват от инвестиции в умни градове.

По същността си Tickey е стартъп от България, който разработва мобилна услуга, представляваща алтернативен канал за продажба на услуги за градска мобилност.

Концепцията за Tickey е, че всеки би трябвало да може да си плаща за всякаква градска мобилност през смартфона си, без да се налага непрестанно да зарежда карта или да плаща за хартиен билет.

Димитров посочи, че компанията печели от комисионна, която получава от всеки продаден билет, като от своя страна, Tickey предоставя цялата инфраструктура, необходима за извършване на услугата по продажбата и купуването на дигитален билет.

В средносрочен план екипът на Tickey планира да създаде маршрутизатор, който да помага на потребителите да се придвижват от точка А до точка Б, като очаква, че това ще е една от функциите, които могат да я направят по-апетитна за големите играчи в технологичния сектор.

От тези, които използват Tickey, близо 30 до 40% са редовни потребители на услугата, посочва Димитров. По думите му средният брой дневни потребители на Tickey в България е 400, като трябва да се има предвид, че това включва и операциите в градове като Варна и Бургас, където сравнително малък брой хора ползват градски транспорт. Според Димитров броят на новите потребители на услугата расте непрестанно.

Последни новини
Още от UpDate