UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Дигиталните технологии намират все по-голямо място в здравеопазването

Елисавета Владова, специалист Корпоративни комуникации в Bayer, Update, 28.05.2017

Елисавета Владова, специалист Корпоративни комуникации в Bayer. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Елисавета Владова, специалист Корпоративни комуникации в Bayer. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дигиталните технологии намират все по-голямо приложение в сферата на здравеопазването. Това коментира специалистът “Корпоративни комуникации” в Bayer Елисавета Владова в ефира на Update с Елена Кирилова и Бойчо Попов. 

По думите ѝ в същото време непрестанно се говори за анализ на големи данни в здравеопазването, което е само едно от доказателствата за случващото се.

Всичко това мотивира компанията за поредна година да организира своята акселераторска програма Grants4Apps.

Всъщност акселераторът, който е базиран в Берлин, търси стартиращи компании, занимаващи се с дигитални технологии в сферата на здравеопазването, чиито софтуерни, хардуерни и технологични проекти създават добавена стойност за лекари и пациенти.

Инициативата вече е на пет години, като тази година поема в още една посока. Освен стартиращи компании, през 2017. Bayer търси и вече зрели фирми. Акселераторът е насочен към стартиращия бизнес, докато втората програма цели сътрудничество с фирми в по-напреднал етап от развитието си. Идеята е, че компанията търси такива, които да работят по решаването на проблеми в терапевтичните области, в които се развива Bayer.

“Философията на двете програми е различна”, твърди Елисавета. Ако при първата често се говори по-скоро на проект, който е по-скоро в процес на реализация, то във втория случай говорим по-скоро.

Стартъпите имат възможност да кандидатстват до 31 май, докато зрелите компании ще имат малко по-дълъг срок - до 30 юни.
 
Вижте повече във видеото:

Последни новини
Още от UpDate