UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Как да пазарувате бързо и лесно в движение

Коби Данон, основател и главен изпълнителен директор на Mobilibuy, UpDate, 07.05.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Случвало ли Ви се е да се разхождате по главна улица на някой град и заглеждайки се във витрина на магазин, да искате съвсем импулсно да купите дадена чанта например. Или риза. Или обувки?

Основаният преди три години в Израел Mobilibuy помага на потребителите да пазаруват бързо и лесно в движение. И това става много лесно – само снимате даден продукт, където и да го видите, и вече имате  експресен достъп до него и може да го купите.

„Направихме го, като комбинирахме физическия и дигиталния свят. Решението, което Mobilibuy предлага, е да вземе всякакъв вид актив от реалния свят – като например от екранa на телевизор, реклама в списание или на билборд, и да позволи на потребителите да го закупят, като го заснемат“, разказа за UpDate Коби Данон, основател и главен изпълнителен директор на Mobilibuy. По думите му това е едно много лесно решение за всеки търговец или марка, чрез което те да преобразуват актива си от реалния в дигиталния свят. 

Според самия Данон компанията му няма конкуренти от Израел, а големите компании, които разполагат с подобен продукт, са Amazon в САЩ и Alibaba в Китай.

„Това, което ние правим, е да вземем технологията и да я направим универсално достъпна, защото не всички разполагат с ресурсите на Amazon, за да създадат своя версия. Ние позволяваме на всяка марка или търговец да вземат нашата технология и да я внедри в своята система“, пояснява Данон.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от UpDate