UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Връзката между българските стартъпи и Силициевата долина все по-лесна

Лари Бийл, Inter Culture, UpDate, 01.05.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Успешни личности, работили и работещи в Силициевата долина, дават старт на Български център за предприемачество, който има за цел да създаде мост между българската технологична общност и тази в Силициевата долина.

Това разкри в ефира на предаването UpDate предприемачът от Силициевата долина Лари Бийл, чиято фондация Inter Culture стои зад проекта.

„Едно от нещата, които забелязахме, беше, че тук няма реално образование по предприемачество, няма стимули в тази област. Има много обучения от частни академии и университети за получаване на работно място – как да станеш програмист, да станеш софтуерен инженер и да получиш работа. Но нямаше нищо за изграждане на истински добър живот. В Силициевата долина, където живея, това е двигателят на икономиката. Тя не може да се развива, ако предприемачеството не се стимулира и не му се предлагат ресурси“, коментира Бийл.

„Затова си казахме: Защо да не изградим мост между Силициевата долина и България, за да доведем таланти от Америка при вас, да предложим финансови източници, които да предоставят инвестиции в нови стартъпи, работещи тук? Вместо да търсите път към Силициевата долина и да похарчите всичките си пари там, ние ще докараме Силициевата долина при вас“, посочи Бийл.

„Амбицията ни е да насърчим икономическото развитие на България до такава позиция, че хората тук да имат такъв начин на живот, че да не се притесняват за това откъде ще си набавят прехрана. Като цяло да повдигнем стандарта на живот в страната“, коментира предприемачът.

Вижте повече:


 

Последни новини
Още от UpDate