UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Imperia Mobile се преструктурира в акционерно дружество

Радослав Гайдарски, гл. изпълнителен директор на Imperia Mobile, UpDate, 23.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Разрастването на бизнеса и визията на Imperia Mobile в двете двете години след основаването ѝ е основната причина за преструктурирането и преименуването на компанията в ново акционерно дружество под името Upnetix. Това заяви в технологичното предаване UpDate с водещ Елена Кирилова главният изпълнителен директор на IT компанията Радослав Гайдарски.

„Започнахме да извършваме и нови задачи и името Imperia Mobile вече не обслужваше задачите. Ние вече не правим само продукти за мобилни устройства, а по-широк набор от услуги. Пазарът ни тласна в посока към основни бекъп и уеб услуги. Вече предлагаме базирани на интернет и облачната технология услуги“, каза Гайдарски.

По думите му компанията планира да навлезе по-сериозно на американския пазар и в Близкия изток, където пазарът е все още добре развит. Гайдарски визира като обещаващи пазари Катар, Израел, Йордания и Саудитска Арабия.

Новото име на компанията съчетава две от ключовите ценности за нея. От една страна, това е устремът към растеж, а от друга - широкото поле на експертни знания и опит, които се простират далеч отвъд мобилните разработки – в полето на специализирани уеб платформи, ентерпрайс и облачни решения, поясни още изпълнителният директор.

Компанията отчете приходи в размер на около 2 млн. лева за миналата година, което представлява 800% ръст на годишна база, петкратно увеличаване на броя на служителите (към момента над 100). За тази година се очаква и поне 60% увеличение на броя на служителите, пояснява Гайдарски. Той предупреждава същевременно, че този бърз ръст е застрашителен за всеки бизнес, поради което Upnetix ще се опита да „успокои“ темпа на ръст.

Imperia Mobile е създадена от успешните предприемачи Мони Дочев и Доброслав Димитров през май 2015. Към момента компанията е създала над 50 успешни софтуерни проекта за повече от 30 клиента в Европа, Северна Америка и Близкия изток. Сред тях са приложение за градска мобилност с 2 млн. потребители в САЩ, мобилно приложение за европейски телеком, специализирана система за разплащания за един от трите основни интернет доставчика в Индия и уеб платформа за здравни услуги в Европа и Азия.   

Целия разговор - във видеото по-долу:

 

Последни новини
Още от UpDate