UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Viber иска да се превърне в мултифункционална платформа

Момчил Еленков, мениджър на Viber, UpDate, 15.04.2017

Момчил Еленков, мениджър на Viber. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Момчил Еленков, мениджър на Viber. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът на приложения за изпращане на съобщения не е стандартен, когато става дума за иновации, а конкуренцията на него е различна. Това заяви Момчил Еленков, мениджър на Viber, отговарящ за глобалните партньорства с телекомите, в предаването UpDate с Елена Кирилова и Бойчо Попов.

По думите му когато става дума за иновации на този пазар, конкурентният подход е различен.

“Всички покриват един глобален пазар. Ако нещо се приема добре, това лесно се вижда и бързо се копира от други”, посочи той в отговор на въпрос относно нарастващия брой функции, които чат приложенията копират едни от други.

От своя страна, Viber вече предлага тайни чатове между потребителите. Те включват опции за унищожаване на съобщения например, както и за получаване на известие, ако някой в чата е направил скрийншот на нещо, изпратено от вас.

По думите на Еленков функцията с тайните чатове е била очаквана от потребителите.

“Решихме, че сега е правилният момент да я пуснем”, посочи той, допълвайки, че все пак тази функционално не е основна за Viber, както за Snapchat.

В UpDate той коментира, че Viber иска да се превърне в мултифункционална платформа, а резултатите от това се виждат през последната половин година. Компанията предлага по-лесен достъп на бизнеса до нея, а от март в САЩ предлага опцията за електронна търговия в приложението.

Според Еленков подобно обвързване на тези услуги с бизнеса ще бъде все по-често.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от UpDate