UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Български стартъп цели да дигитализира училищата в България

Любомир Ваньов, Мирослав Джоканов и Симеон Предов в UpDate, 16.04.2017

Мирослав Джоканов и Любомир Ваньов, основатели на Shkolo.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мирослав Джоканов и Любомир Ваньов, основатели на Shkolo.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако електронните дневници си проправят път напред, това ще означава край на хартиеното деловодство в училище. За мен образователният сектор е най-важният в едно общество. Това заяви главният технологичен директор на Shkolo.bg Любомир Ваньов в предаването UpDate с Елена Кирилова и Бойчо Попов.

Благодарение на факта, че екипът добре познава проблемите на образователната система у нас, се ражда проектът, чиято цел е да се създаде цялостен софтуер за българското училище. 

“Ние предлагаме една нова за България услуга, а именно дигитална трансформация на училища”, коментира Мирослав Джоканов, главен изпълнителен директор на Shkolo.bg.

Според екипа електронните дневници се приемат добре в повечето учебни заведения, включително и в по-малките населени места у нас. 

“Ние работим в най-консервативната индустрия в най-бедната държава в Европейския съюз, а ако това начинание успее тук, то ще успее навсякъде”, коментира Симеон Предов, директор “Бизнес развитие” на Shkolo.bg.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от UpDate