UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Защо Facebook прилича все повече на Snap

Бойчо Попов в UpDate, 01.04.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Уникалната способност на Snapchat да документира ежедневието възможно най-пълно с фото и видео откъси помогна на Snap за първичното публично предлагане. Това доведе до оценка от 40 милиарда долара, но събуди и интереса на втората най-ценна интернет компания в света. Това каза в рубриката WhatsApp съводещият предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria и главен редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

"В действителност главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг е фен на Snapchat от самото начало на компанията. От  2012 основателят на Facebook се опита да придобие компанията неколкократно – безуспешно, както е ясно. А щом не може да получим нещо, нека го бием. Така звучи социал-дарвинистичната формула на Силициевата долина – едва ли друг икономически метрополис има подобна доктрина".

Така че Зукърбърг първоначално се опита да се противопостави с плахи опити, които обаче се провалиха сериозно: първо се сгромоляса приложението Poke, а след това, преди две години, прекият опит за копиране на Snapchat с независимо приложение, наречено Slingshot, бе истинска катастрофа. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от UpDate