UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Приложение обединява хора, които да си помагат при спешни случаи

Христо Христов, директор на iHELP Bulgaria, UpDate, 20.02.2017

Директорът на iHELP Bulgaria Христо Христов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Директорът на iHELP Bulgaria Христо Христов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

“Всеки може да бъде герой”. Тези думи съвсем просто описват онова, което може да ни помогне да направим мобилното приложение iHELP. Става дума за софтуер, чиято основна цел е да създаде национална мрежа за взаимопомощ, която да обедини в едно хора, които имат нужните познания или искат да получат такива, така че при спешни случаи да помагат на други в беда. Това разкри в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria директорът на iHELP Bulgaria Христо Христов.

По думите му проектът датира от 2013 г., а идеята е на словенски предприемач. Христов научава за iHELP по време на стартъп изложение във Великобритания, след което се среща със създателя на компанията. В крайна сметка, след шестмесечни преговори, получава възможност да развива iHELP и в България.

“Проблемът, който открихме, е, че за съжаление ресурсът на държавата не е достатъчен относно системата 112. Проучването, което направихме в България, показа, че между 15 и 20 минути е средното време за пристигане на линейка. 7% от българското население чакат линейката повече от 45 минути. Човек без пулс и без дишане след третата минута започва да умира, а до шестата, седмата или осмата вече е починал”, обясни Христов.

Подробностите прочетете в Investor.bg!

Вижте повече!

 

 

 

Последни новини
Още от UpDate