UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Apple и Alphabet са в топ 5 на технологичните победители

Марк Гурман, Bloomberg Сан Франциско в UpDate, 11.02.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Двете големи компании от Купертино и Пало Алто Apple и Alphabet са печелившите компании в ТОП 5 на големите технологични концерни след представянето на тримесечните резултати. Това коментира в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria базираният в Сан Франциско технологичен анализатор на Bloomberg Марк Гурман.

„Apple възстанови растежа си, нещо, което не се беше случвало през последните няколко тримесечия и през цялата 2016 г. Тя очаква да поддържа ръст и през 2017 г. Що се отнася до Alphabet, тяхната Google фокусираше печалбите си в резултатите от реклама, но освен Google Pixel и продукти като Google Chrome има и други техни продукти, които значително са повишили ръста си на годишна и тримесечна база“, поясни експертът.

По думите му iPhone 7 Plus и iPhone 7 са се представили много по-добре от очакванията по отношение на големите като размер модели. „Това предизвиква много вълнения, но разбира се, новият iPhone, моделът за десетата годишнина на устройството, ще излезе в края на годината. Така че предстои да видим как ще се променят продажбите, когато той бъде пуснат на пазара“.

Гурман коментира и представянето на Facebook, битката на Силициевата долина срещу Доналд Тръмп и предстоящото първично публично предлагане на Snap, компанията зад Snapchat.

Вижте повече във видеото:

Всички издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Последни новини
Още от UpDate