UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Силициевата долина се адаптира към реалноста Тръмп в САЩ

Декс Торик-Бартън, доскорошен ръководител “Комуникации” в SpaceX, UpDate, 21.01.2017

Декс Торик-Бартън, бивш ръководител “Комуникации” в SpaceX. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Декс Торик-Бартън, бивш ръководител “Комуникации” в SpaceX. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Технологичните компании показват ясно, че приемат, че ще трябва да се адаптират към реалността, свързана с управлението на новия американски президент Доналд Тръмп. Те ще трябва да работят с властите, за да помогнат за развитието на политики, важни за иновации и предприемачеството в страната. Но същевременно много от технологичните лидери остават притеснени и има защо. Това заяви в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Декс Торик-Бартън, доскорошен ръководител “Комуникации” в SpaceX.

“Неясно е дали онзи вид иновации, които наистина биха променили бъдещето, няма да се окажат неприложими при кабинета на Тръмп”, коментира още той, допълвайки, че ръководителите на компании от Силициевата долина се опитват да разберат, наравно с всички останали, какво точно им предстои.

“Политическите решения, които биха били в ущърб на САЩ, биха навредили и на технологичния сектор. Но решенията, влияещи конкретно на Силициевата долина, няма да са онези, по които обществото ще оцени управлението като добро или лошо”, обясни още Бартън.

Той коментира, че технологичното общество е изключително важно за САЩ и то не само в икономически план. Като пример той посочи гневната обществена реакция към фалшивите пропагандни новини във Facebook, които показват колко важен е целият технологичен сектор за обществените дебати в Съединените щати и занапред.

“Технологичния и медийния сектор са преплетени и новият президент вероятно ще продължава да ги използва умело като предпочитан канал за публична комуникация на своите виждания. До известна степен това е свързано и с неговите шоуменски прояви. През последните седмици поток от хора посещават небостъргача Trump Tower, за да се снимат с него – идея, която насърчава неговия имидж в тези дни”, коментира още бившият директор “Комуникации” на SpaceX.

Има ли идея на Тръмп, която можем да определим като “най-опасна” и защо светът става “все по-малко отворен и състрадателен”, както и какво следва от всичко това, можете да научите от видеото.

 

Последни новини
Още от UpDate