Brexit бе сърдечен удар за Европа: Booking

Джилиан Танс, гл. изп. директор на Booking.com

Куфари на летище Токио Ханеда. 16 април 2019. Photographer: Akio Kon/Bloomberg Куфари на летище Токио Ханеда. 16 април 2019. Photographer: Akio Kon/Bloomberg

Търговските войни и Brexit не се отразяват на желанието на хората да пътуват, но ги карат да правят различен избор, каза директорката на Booking Джилианн Танс.

В интервю за Bloomberg на технологичната конференция VivaTech в Париж Танс критикува дигиталния данък, който Сенатът във Франция трябва да гледа на 21 май. Предложението за облагане на 3% от оборота на технологичните гиганти засяга и Booking.

"Ако отделните страни въведат дигитални данъци, това ще бъде двойно данъчно облагане. И ще направи много сложно за компании като нас да работят".

Пет месеца след Лос Анджелис Париж провежда своя CES, петото издание на голямото технологично изложение. Viva Technology приема над 100000 посетители в Порт дьо Версай на 16-18 май, което е малко под американското издание, регистрирало 180000 посетители.

Чуйте още от Джилианн Танс във видеото.

Booking.com ще ускори работата си в Индия след като регистрира 68% ръст в страната и определи пазара като един от най-динамичните в сегмента на алтернативното настаняване, т.е. извън хотелите и курортите. Потенциалът на индийския дигитален пазар е много голям. Според Световната банка интернет потребителите в Индия са 34,4% от населението на страната, което нарежда Индия веднага след Китай.

Последни новини
Още от Акценти