Alibaba ще продуцира повече холивудски филми след успеха на „Зелената книга“

Джо Цаи, вицепрезидент и съосновател на Alibaba Group

35-милиметрова филмова лента, снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg 35-милиметрова филмова лента, снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg

Вицепрезидентът и съосновател на Alibaba Group Джо Цаи коментира инвестиционните намерения на голямата компания за електронна търговия. Цаи разговаря с журналистката Емили Чанг в предаването "Bloomberg Technology" днес. 

Alibaba е копродуцент на филма „Зелената книга“, който получи статуетка за най-добър филм. Така компанията се превърна в първата китайска интернет компания, която някога е правила подобно нещо. Alibaba вече планира да инвестира в повече холивудски филми, тъй като очаква, че Китай ще започне да внася повече стоки, услуги и забавления. 

Комитетът, който реши да насочи финансов капитал, за да подпомогне създаването на този филм беше убеден, че това ще бъде качествена продукция, каза Цаи. 

"Включихме се в този филм, защото откриваме възможността да внесем висококачествено съдържание в Китай. Преминахме през един дълъг процес, като успяхме да осигурим определен минимален брой прожекции в страната. Така че премиерата на филма в Китай ще бъде показана на 1 март. Билетите ще се продават на нашата интернет платформа, като очакваме много, много добри резултати."

Цялото интервю гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти