Tesla ще купи акции от Maxwell Technology за $218 млн

Технологичен коментар на Емили Чанг за 04.02.2019

Електрическият автомобил Модел S на Tesla на автомобилното изложението на California Air Resources Board (CARB) в Калифорния, САЩ. Снимка: Dania Maxwell/Bloomberg Електрическият автомобил Модел S на Tesla на автомобилното изложението на California Air Resources Board (CARB) в Калифорния, САЩ. Снимка: Dania Maxwell/Bloomberg

Tesla се съгласи да купи акции на технологичната компания за производство на батерии Maxwell Technology за $218 мил., съобщи технологичния журналист на Bloomberg Емили Чанг. Производителят на електрически автомобили плати 55% премия към цената на затваряне на Maxwell миналия петък. Сделката ще донесе на Тесла по-голяма експертиза в съхраняването и доставката на електроенергия.

Платформата за съобщения Slack следва плановете си да листне компанията на борсата. Твърди се, че компанията работи с Goldman Sachs,  Morgan Stanley и Allen & Co. Slack планира да изостави традиционното първично публично предлагане и вместо това ще продаде акциите си на доставчици в директно листване.

Alphabet надмина очакванията за приходите за четвъртото тримесечие. Резултатите на гигантската търсачка останаха високи, тъй като приходите от услугата „плащане чрез кликване“ се повишават с над 18% до $27 млрд. Въпреки това оперативните маржини се понижиха под очакванията на анализаторите, а разходите им се покачиха с 26% от миналата година насам, каза още Чанг. 

Целият репортаж ще гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти