Кризата във Венецуела е битка между Мадуро и свободния свят

Карлос Векио, дипломатически представител на Венецуела в САЩ

Карлос Алфредо Векио по време на интервю за Bloomberg във Вашингтон, 4 феб. 2019. Снимка: Al Drago/Bloomberg Карлос Алфредо Векио по време на интервю за Bloomberg във Вашингтон, 4 феб. 2019. Снимка: Al Drago/Bloomberg

Наскоро признатият за дипломатически представител на Венецуела в САЩ Карлос Векио коментира политическата криза в южноамериканската страна заедно с журналистките Шери Ан и Аманда Ланг от Bloomberg

Векио каза, че в момента опозицията във Венецуела работи за това да се свикат честни и свободни избори. За тази цел обаче им е необходима подкрепата на международната общност и особено на европейските страни. 

"Като начало трябва да сложим край на узурпацията на властта, като окажем силен натиск. След това искаме да създадем преходно правителство, за да проведем честни и свободни избори."

Съществува усещането, че това е битка между свободния свят и диктатурата на Мадуро, която е напълно контролирана от Куба, каза Векио.

В този смисъл подкрепата на европейските страни е един силен импулс, за да се проведат свободни избори.

"Това ще се случи първо, след като сложим край на узурпацията на властта и второ, като след това създадем правителство на прехода, като работим  заедно с международната общност, за да определим дата, на която да свикаме свободни и честни избори." 

Цялото интервю гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти