Венцуела и Аржентина са отделени от другите латиноамерикански страни

Падрик Гарви, директор дългови стратегии в ING Bank и Вивиан Родригес, журналистка на Bloomberg

Поддръжник на опозиционния лидер на Венецуела Хуан Гуайдо със знамето на страната, 26 януари 2019. Снимка: Carlos Becerra/Bloomberg Поддръжник на опозиционния лидер на Венецуела Хуан Гуайдо със знамето на страната, 26 януари 2019. Снимка: Carlos Becerra/Bloomberg

Падрик Гарви от ING и Вивиан Родригес от Bloomberg говорят за политическата криза във Венецуела в студиото на "Bloomberg Surveillance".

Гарви определи Венцуела като икономика с "характерни отрицателни рискове", поради което се отделя от останалите развиващи се страни, които в момента се представят значително много по-добре.

"Всъщност бях в Колумбия миналата седмица и говорихме за Венецуела, като Венецуела и Аржентина изглеждат много отделени от останалите латиноамерикански страни."

От друга страна Вивиан Родригес смята, че Венецуела има много съюзници, които обаче не са съюзници с президента на страната Николас Мадуро. Когато става дума за Латинска Америка, страните от Групата от Лима, водена от Бразилия, Аржентина и Колумбия координират усилията си.

"Тези страни наистина се опитват да направят всичко, което могат, за да извадят социалистическия режим на Мадуро извън контрол. Когато веднъж това се случи ще видите много повече желание и може би много повече пари и инвестиции от тяхна страна."

Мексико обаче е едно от изключенията, тъй като мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор се свърза в Николас Мадуро посредством минали споразумения. 

Цялото интервю гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти